DruštvoVesti

GRAD LESKOVAC PONOVO IZDVAJA SREDSTVA ZA PAKETE SA NAMIRNICAMA ZA NAJUGROŽENIJE STANOVNIKE

Na adrese najugroženijih penzionera i korisnika prava na novčanu socijalnu pomoć sa teritorije grada Leskovca, ponovo će stići paketi sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Za ovu namenu, u budžetu lokalne samouprave opredeljeno je 25 miliona dinara.

Na nedavno održanoj sednici Gradskog veća usvojen je Predlog Odluke o načinu i postupku pripreme i distribucije paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu i to korisnicima penzija sa iznosom do 30 hiljada dinara, kao i primaocima novčane socijalne pomoći i prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica.

Prema rečima Saše Mladenovića, šefa Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, broj potrebnih paketa odrediće se na osnovu podataka dostavljenih od strane nadležnih organa Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i Centra za socijalni rad u Leskovcu.

Još uvek nije precizirano kada će početi distribucija paketa, za čiju nabavku će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 25 miliona dinara.

Životne namirnice, sredstva za higijenu i ambalaža za pakovanje skladištiće se, baš kao i ranijih godina, u Plavom paviljonu, kojim upravlja i raspolaže Sportsko-rekreativni centar „Dubočica“.

U postupak prijema, pakovanja i distribucije paketa biće angažovani radnici Gradske uprave, javnih i javno-komunalnih preduzeća, zatim predstavnici mesnih zajednica i volonteri.