DruštvoVesti

NASTAVAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI PUTNIH PRAVACA U LESKOVCU 1. MARTA

Prema najavi gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, radovi na rekonstrukciji putnih pravaca ka Vučju u dužini od 12 kilometara, i prema Lebanu, posle duže pauze, biće nastavljeni 1. marta.

U poslednjih nekoliko godina slika putne infrastrukture na području grada Leskovca svakako se promenila na bolje. U ovom periodu, prioritet lokalne samouprave je rekonstrukcija putnih pravaca Leskovac – Lebane i Leskovac – Vučje i ove investicije ocenjene su kao ključne u Jablaničkom okrugu.

Posle duže pauze, Javno preduzeće „Putevi Srbije“, kako ističe gradonačelnik Goran Cvetanović, početkom idućeg meseca, nastaviće sa izgradnjom puta ka Vučju, u dužini od 12 kilometara.

Republika Srbija je u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Leskovca u ovaj poduhvat uložila oko 5 miliona evra.

U okviru prve faze rekonstrukcije puta ka Vučju, koja obuhvata deonicu od Hemijsko-tehnološke škole „Božidar Đorđević Kukar“ do Strojkovca, izvedeni su radovi na demontaži trotoarskih površina koje su bile u vrlo lošem stanju, a planira se i proširenje kolovoza u cilju izgradnje biciklističkih staza.  

Lokalna samouprava je do sada završila put prema Vlasotincu, vredan skoro 2 miliona evra. Takođe, rekonstruisan je i put ka Bogojevcu, kao i relacija Leskovac – Pečenjevce – Lipovica, odnosno put ka Nišu. U planu je i izgradnja deonice prema Bojniku.

Govoreći o velikim infrastrukturnim projektima, gradonačelnik Cvetanović, zaključio je da jug Srbije ima punu podršku državnog vrha.