DruštvoVesti

„SA TEHNOLOGIJOM NA TI“ U LESKOVAČKOM KULTURNOM CENTRU

U organizaciji Tehnološkog fakulteta, u Leskovačkom kulturnom centru otvoren je naučni skup “Sa tehnologijom na ti“, u okviru kojeg su učešće uzele brojne obrazovne ustanove sa teritorije grada i Jablaničkog okruga, a posetioci dobili priliku da se upoznaju sa grupom zanimanja i tehnološkim procesom proizvodnje.

Farmaceutski tehničar, hemijski laborant, tehničar za kozmetičku i prehrambenu tehnologiju, samo su neka od zanimanja koja su predstavljena danas na naučnom skupu „Sa tehnologijom na ti“.

Pored brojnih obrazovnih ustanova sa teritorije grada, prezentaciju svog delokruga interesovanja imao je i Naučni klub Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju iz Leskovca. Prema rečima Nikole Mladenovića, ovaj klub svesrdno se trudi u kombinovanju tehnologije sa ekologijom i pronalaženju načina kako savremena tehnologija može pomoći zaštiti životne sredine.

U okviru celodnevnog skupa „Sa tehnologijom na ti“, čiji je organizator Tehnološki fakultet u Leskovcu, prikazan je bogat interaktivni naučni program za posetioce svih uzrasta. Kroz eksperimente i opipljive primere, naši sugrađani su ušli u zanimljiv svet tehnologije. Bili su u prilici da saznaju nešto više o zdravoj ishrani, otkriju kućnu laboratoriju, način kako da mudro iskoriste kuhinjski otpad i naprave svoj preparat za negu kože.

Naučnom skupu u Leskovačkom kulturnom centru, prisustvovao je i gradonačelnik, Goran Cvetanović, a zvanično ga je proglasio otvorenim, član Gradskog veća, Dragoljub Đorđević.

Učesnici prvog skupa „Sa tehnologijom na ti“ su: Srednja Medicinska škola, zatim Poljoprivredna škola, Tehnička škola „Rade Metalac“, Škola za tekstil i dizajn, Trgovinsko-ugostiteljska, Gimnazija, Hemijsko-tehnološka škola „Božidar Đorđević Kukar“, Srednja škola „Svetozar Krstić Toza“ iz Vučja, vlasotinačka Tehnička škola i Naučni klub Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.