DruštvoVesti

OTVOREN DIGITALNI KULTURNI CENTAR U LESKOVCU

Uz podršku Ministarstva kulture i grada Leskovca, Digitalni kulturni centar namenjen, pre svega, mladima, otvoren je kao nova integralna jedinica Leskovačkog kulturnog centra. U sklopu današnjeg događaja, podeljene su i omladinske kartice, koje omogućavaju brojne popuste i pogodnosti.

Digitalni kulturni centar nalazi se u prostoru, pored Leskovačkog kulturnog centra, koji je donedavno koristila Knjižara “Stošić”. Sredstva za rekonstrukciju i opremanje ove zgrade, vrednosti 4 miliona 200 hiljada dinara, obezbedili su Ministarstvo kulture i informisanja i lokalna samouprava grada Leskovca.

Digitalni kulturni centar biće mesto neformalne edukacije, putem raznovrsnih seminara, radionica, računarskih kurseva i drugih aktivnosti koje podstiču i razvijaju individualnu kreativnost, veštine i talente.

Prema rečima direktorke Leskovačkog kulturnog centra, Sanje Conić, ne samo mladi, već i svi zainteresovani za digitalni svet, moći će u ovom prostoru da stvaraju, koristeći najnoviju tehniku i tehnologiju

Prilikom današnjeg otvaranja Digitalnog kulturnog centra, uručene su i omladinske kartice mladim ljudima, uzrasta od 18 do 30 godina, a koji su se prijavili u proteklom periodu preko Kancelarije za mlade.

Personalizovane omladinske kartice omogućavaju brojne pogodnosti i popuste koje mladi mogu da ostvare u Leskovačkom kulturnom centru, Narodnom muzeju, pozorištu, biblioteci i Sportsko-rekreativnom centru “Dubočica”.

U okviru Digitalnog kulturnog centra, biće otvorena i digitalna galerija, koja predstavlja potpunu novinu kako u Leskovcu, tako i na čitavom jugu.