DruštvoVesti

„POZDRAV PROLEĆU STAZAMA ZDRAVLJA“

Povodom Svetskog dana zdravlja, Planinarsko-skijaški klub „Kukavica“ u saradnji sa Centrom za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Leskovac, organizovao je danas na Hisaru tradicionalnu akciju pešačenja, pod nazivom „Pozdrav proleću stazama zdravlja“.

Staza zdravlja na Hisaru, koju uređuje Planinarsko-skijaški klub „Kukavica“ idealna je za šetnju i rekreaciju. Ona kreće iz parka Devet Jugovića, a završava se u Spomen-parku. Sa nje se pruža divan pogled na grad i vrhove okolnih planina.

Dejan Savić, predsednik Planinarsko-skijaškog kluba „Kukavica“ istakao je pre početka pešačenja, da ova trosatna šetnja kroz prirodu donosi pozitivan uticaj na zdravlje.

On je dodao i to da je vrlo važno što su brojne vaspitno-obrazovne ustanove sa teritorije grada prepoznale značaj ove akcije.

U parku Devet Jugovića na Hisaru danas se okupilo između 100 i 200 učesnika, od najmlađih koji su došli sa svojim roditeljima i vaspitačima, do onih najstarijih koji godinama ne propuštaju ovu akciju pešačenja stazama zdravlja.