DruštvoVesti

HUMANITARNI BAZAR ZA OGNJENA I NEMANJU U LESKOVCU

Humanitarna fondacija „Pokreni život“ organizovala je danas na Širokoj čaršiji u Leskovcu, humanitarni bazar za Ognjena Stojanovića i Nemanju Ignjatovića u cilju prikupljanja sredstava za njihovo lečenje.

Možda ste primetili neke veoma hrabre heroje koji se pojavljuju širom Srbije na društvenim mrežama i u medijima. To su mali heroji koji vode bitku za život. Među njima su i Ognjen Stojanović i Nemanja Ignjatović iz Leskovca.

Ognjen Stojanović je petogodišnji dečak koji ima veoma retku bolest, spinalnu mišićnu atrofiju. Imajući u vidu da je jako progresivna, ona onemogućava hranjenje, disanje i hodanje. Lek za Ognjenovu bolest postoji, ali je vrlo skup i od potrebnih milion i 100 hiljada dinara, za sada je prikupljeno nešto više od 685 hiljada.

Što se tiče dvadesetjednogodišnjeg Nemanje Ignjatovića iz Leskovca, on boluje od epilepsije koja utiče na njegov psihofizički rast i razvoj. Zbog svoje dijagnoze, Nemanja u potpunosti zavisi od tuđe nege članova porodice. Njegova šansa za izlečenje je u Turskoj, gde će biti obavljene neophodne analize i operacija, ali da bi se to učinilo, potrebno je skupiti skoro 4 miliona 113 hiljada dinara. Međutim, prikupljen iznos je trenutno vrlo mali, samo 290 hiljada dinara.

Da ponovimo još jednom, Humanitarna fondacija “Pokreni život” poziva sve ljude dobre volje da pošalju sms na 3800 za Ognjena Stojanovića i Nemanju Ignjatović