DruštvoVesti

ZA SANACIJU OMLADINSKOG NASELJA NA VLASINSKOM JEZERU 10 MILIONA OD RESORNOG MINISTARSTVA

Turističkoj organizaciji grada Leskovca, od resornog ministarstva, odobreno je 10 miliona dinara za sprovođenje projekta “Renoviranje omladinskog odmarališta na Vlasinskom jezeru”, koji će, pre svega, doprineti unapređenju turističke ponude u regionu. Posle trogodišnjeg apliciranja, napokon će se pokrenuti realizacija ovog projekta.

Omladinsko naselje na Vlasinskom jezeru je od 2009. godine u vlasništvu grada Leskovca, a odlukom Skupštine grada iz 2011. godine, dato je na upravljanje Turističkoj organizaciji.

U planu je da, nakon sanacije, omladinsko odmaralište bude u mogućnosti da pruži idealnu mogućnost za razvoj turizma kroz realizaciju škola u prirodi, kao i za pripremu sportista i sportskih ekipa.

Sa smeštajnim kapacitetom od preko 200 ležajeva, ovo naselje će biti od vitalnog značaja za razvoj turizma na jugu Srbije, ocenio je direktor Turističke organizacije Leskovac, Nebojša Kocić.

Za početnu fazu renoviranja omladinskog odmarališta na Vlasinskom jezeru, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo je 10 miliona dinara, a u sufinansiranju će učestvovati i grad Leskovac.

Osvrnuvši se i na najpoznatiju leskovačku, privredno-gastronomsku manifestaciju, koja je 2021. godine, održana po 31. put, direktor Kocić je istakao da je Turistička organizacija dobitnica nagrade Turistički cvet za prošlogodišnju Roštiljijadu, čija tradicija seže od 1989. godine.

Kocić je ovom prilikom govorio i o projektu prekogranične saradnje sa bugarskom opštinom Elin Pelin, pod nazivom, „Magija sinergije“, u okviru kojeg je Turistička organizacija nabavila još 20 novih drvenih štandova i to za potrebe realizovanja manifestacija.