DruštvoVesti

VIŠESTRUKIM DAVAOCIMA KRVI URUČENA PRIZNANJA

Pod sloganom „Davanje krvi je čin solidarnosti“, danas je obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Ovim povodom, u svečanoj sali grada Leskovca, organizovan je prijem za dugogodišnje davaoce sa područja našeg grada.

Prijemu, koji je organizovala lokalna samouprava grada Leskovca, pored dugogodišnjih davalaca krvi iz svih opština Jablaničkog okruga, prisustvovali su i predstavnici leskovačkog Crvenog krsta, kao i Službe za transfuziju krvi.

Ovom prilikom uručena su priznanja višestrukim davaocima. Jedan od njih je Stojan Jovanović, koji je do sada više od stotinu puta učestvovao u akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Medju nagradjenima je i tridesetčetvorogodišnji Miloš Jovanović, koji se odlučio na ovaj korak iz, kako kaže, zdravstvenih razloga.

Zdravstveni sistem može nesmetano da funkcioniše samo ukoliko ima dovoljno sigurne krvi, koju mogu da obezbede isključivo zdravi davaoci, istaknuto je na današnjem prijemu za višestruke davaoce krvi.

Njih je, pre uručenja priznanja, pozdravio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović i ovom prilikom podsetio da su dobrovoljni i redovni davaoci potrebni da bi se krv obezbedila za sve ljude, kojima je transfuzija neophodna za lečenje.

Inače, domaćin ovogodišnjeg Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, koji se sprovodi pod sloganom „Davanje krvi je čin solidarnosti“, je Meksiko, tako da je centralna manifestacija održana u njegovom glavnom gradu, Meksiko sitiju.