DruštvoVesti

ČLANOVI PREDSEDNIŠTVA SKGO OBIŠLI ZNAMENITA MESTA U LESKOVCU

Nakon 3. sednice Stalne konferencije gradova i opština, pojedini članovi Predsedništva ove organizacije, iskoristili su današnju priliku i za obilazak znamenitih mesta u Leskovcu.

Direktor Narodnog muzeja u Leskovcu, Nebojša Dimitrijević, ugostio je članove Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština nakon zasedanja. Među njima su bile i Nataša Petrović, načelnica Gradske uprave Kragujevca i Jasmina Trifunović, rukovodilac Odseka za poslove organa opštine Vrnjačka Banja.

Prema rečima Nataše Petrović, koja je, inače, u Leskovcu poslednji put boravila pre dvadeset godina, izreka „što južnije, to tužnije“ izgubila je na svom značaju i kako ističe, oseća posebno zadovoljstvo što je svedok ovih promena na bolje u gradu na Veternici.

Njena jedina primedba je nedovoljan broj slobodnih parking mesta u centru Leskovca.

Svoje pozitivne utiske o gradu Leskovcu, preneo je i gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, koji je naročito impresioniran savremenom putnom infrastrukturom u Jablaničkom okrugu, ali i činjenicom da je na ovom području u poslednjih nekoliko godina otvoren veliki broj novih radnih mesta.

Današnjim izgledom Leskovca, prijatno je bio iznenađen i predsednik opštine Šid, Zoran Semenović.

U obilasku znamenitih mesta u Leskovcu, članovima Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština pridružili su se i zamenica gradonačelnika, Lidija Dimitrijević i načelnik Jablaničkog upravnog okruga, Miloš Ćirić.