PolitikaVesti

SPS SPREMAN ZA IZBORE

Parlamentarni i izbori u pojedinim lokalnim sredinama biće raspisani 15.februara, dok će 2.marta Ivica Dačić koji je održao sastanak sa rukovodstvima gradskih i opštinskih odbora Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga SPS-a kao predsednik Narodne skupštine raspisati izbore za predsednika Srbije.
Podsećajući da je jug Srbije sredina gde je SPS dobijala najviše glssovva, Ivica Dačić je kazao da je ova partija uvek spremna za izbore, kao i da je jedina dilema da li će na predstojeće parlamentarne izbore izaći samostalno ili u koaliciji sa SNS, kao i da će podržati Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima bez svog kandidata koji bi mu oduzeo glasove.
Dačić je podsetio da je SPS u koaliciji sa SNS na vlasti jednu deceniju , a da li će izaći sa jednom ili dve liste na predstojeće parlamentarne izvore zavisiće od procene kako će osvojiti više poslaničkih mandata u narodnom parlamentu.
Već postoji po njegovim rečima dogovor o nastavku saradnje i u budućnosti.
„Ciljevi ostaju isti – da Srbija ide ubrzanim koracima naped, to podrazumeva stabilnost i dijalog o svim važnim državnim, drušvenim i nacionalnim pitanjima”, poručio je Dačić koji je posetu jugu zemlje nastavio u Nišu.