DruštvoVesti

DANAS ISPLATA JEDNOKRATNE POMOĆI OD 10 HILJADA DINARA

Ministar finansija, Siniša Mali, potvrdio je da je danas počela isplata 10.000 dinara državne pomoći za približno 7.980 zaposlenih u centrima za socijalni rad i ustanovama socijalne zaštite, odnosno domovima za stare, kao i za lica ometena u razvoju.

Mali je objasnio da to znači da na ovu pomoć mogu da računaju negovateljice, vaspitači u socijalnim ustanovama, odnosno u domovima za stare, kao i zaposleni na održavanju higijene, stručni saradnici, administrativni radnici i drugi zaposleni.
Ovaj vid pomoći je samo jedan od načina da se odužimo zaposlenima u socijalnim ustanovama, rekao je on i podsetio na to da je polovinom januara uplaćeno po 10.000 dinara svim zaposlenima u zdravstvu, a od početka godine su uvećane i plate u javnom sektoru od sedam do osam odsto.
Takođe, kako je napomenuo, u februaru je uplaćeno 100 evra mladima i 20.000 dinara penzionerima, čime je država pokazala da je jaka i stabilna i u vreme krize.
Prema njegovim rečima, ovom uplatom se ne završava pomoć države jer je planirana još jedna pomoć od 100 evra za mlade, koja će biti isplaćena u prva tri dana juna.
Ministar je ukazao na to da su sve dosadašnje pomoći države zapravo važne ekonomske mere, budući da se novac koji država izdvaja vraća u budžet, pospešuje se privredna aktivnost i održava nivo potrošnje.