DruštvoVesti

AMADEUS BEND NA ROŠTILJIJADI – KONCERT POSVEĆEN TOKANU

Amadeus bend nastupio je sinoć na trideset prvoj Roštiljijadi, ali ovog puta bez frontmena Bojana Tasića Džaje koji je trenutno u karantinu. Članovi benda posvetili su koncert nedavno preminulom bubnjaru Bojanu Zlatanoviću Tokanu.

Veliki broj okupljenih oko centralne bine dva sata je pevao zajedno sa Amadeusom.

Umesto Bojana Tasića Džaje, čije se odsustvo ipak osećalo, hitove ovog benda, koji je karijeru započeo u Leskovcu, pevao je Mirče Radulović.

Koncert Amadeus benda na 31. Festivalu roštilja, otvoren je pesmom Moja zemlja, a njihov najveći hit Kupi me, posvećen je bubnjaru Bojanu Zlatanoviću Tokanu, koji je prošle godine preminuo od korona virusa. 

U Svečanoj sali grada, pre početka koncerta, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović priredio je prijem za članove Amadeus benda.

Ovom prilikom Aleksandar Stanimirović poručio je da su negativni komentari koji su se nedavno pojavili na društvenim mrežama o održavanju Roštiljijade, suvišni i istakao da umesto mržnje, treba širiti ljubav.

Leskovac je naš grad i mi ga volimo, sa ponosom je rekao Stanimirović.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, najavio je na sinoćnjem prijemu da će njegov kandidat za posthumno odlikovanje za dobitnika Oktobarske nagrade biti nekadašnji član Amadeus benda, Bojan Zlatanović Tokan, koji je, kako kaže, svojim talentom ostavio neizbrisiv trag ne samo na muzičkoj sceni Leskovca, već i Srbije.

Na 31. Roštiljijadi večeras u 22 sata, pevačica Zorica Brunclik, u pratnji Miroljuba Aranđelovića Kemiša, održaće koncert. A ovogodišnji festival roštilja u Leskovcu, svojim nastupom zatvoriće Ana Bekuta.