DruštvoVesti

ZA DAN ŠKOLE JOŠ DVE NOVE SLIKE

Osnovna škola „Josif Kostić“ koja danas obeležava svoj dan bogatija je za još dve slike, ovog puta akademske slikarke Silvane Spasić.

U okviru akcije ,,Umetnici školi“ nakon Dragoljuba Stankovića Čivija, javnom pozivu za donaciju slika koje će oplemeniti prostor Osnovne škole ,,Josif Kostić“ koja postoji punih 167 godina odazvala se i akademska slikarka Silvana Spasić.

,,Velika nam je čast da je donacija usledila baš na ovaj dan, 3. mart, koji naša škola obeležava kao dan škole. Upravo je na taj datum 1878. godine u od Turaka tek oslobođenom Leskovcu učitelj Josif Kostić po prvi put počeo sa nastavom na srpskom jeziku u školi koja danas nosi njegovo ime, što je bio prvi put da se na jugu Srbije nastavala odvijala na nekom drugom jeziku sem turskog,” dodao je direktor ove obrazovne ustanove Milan Tončić i najavio nova ulaganja i uređenje.

Akcija „Umetnici školi“, jedinstvena u Srbiji, pokrenuta u januaru ove godine sa idejom da umetnici oplemene školski prostor donirajući školi svoja umetnička dela, a očekuje se da joj se odazovu i ostali stvaraoci našeg grada i okoline.