PolitikaVesti

ANA BRNABIĆ U LESKOVCU: STOPA NEZAPOSLENOSTI U JABLANIČKOM OKRUGU NIŽA OD REPUBLIČKE

Grad Leskovac je zahvaljujući podršci predsednika, Aleksandra Vučića, i Vlade Republike Srbije, uspeo da privuče veliki broj investicija, zbog čega je zvanična stopa nezaposlenosti u Jablaničkom okrugu sada 7,1 odsto, izjavila je premijerka Srbije, Ana Brnabić, u Leskovcu. Ona je danas obišla Bulevar Nikole Pašića, gde je u toku rekonstrukcija, i leskovačku Opštu bolnicu, kao i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.

Iako je stopa nezaposlenosti u Jablaničkom okrugu od 7,1 odsto značajno niža od Republičkog proseka, to ne briše činjenicu i da su prosečne plate na jugu Srbije, znatno niže, rekla je premijerka Srbije, Ana Brnabić.

Imajući u vidu ovaj podatak, Brnabić je naglasila i da je Vlada Republike Srbije uložila dodatne napore kako bi u ovaj kraj dovela nove investitore.

Dolazak novih investitora zavisi od brojnih faktora i prema rečima premijerke Ane Brnabić, na ovom polju, od presudnog značaja je putna infrastruktura. Rekonstrukcija Bulevara Nikole Pašića, jedne od glavnih leskovačkih saobraćajnica, u vrednosti od skoro 270 miliona dinara, je baš zbog toga veoma važna.

Da Leskovcu ne nedostaju niti strani, niti domaći investitori, podsetio je gradonačelnik, Goran Cvetanović.

Srpska ekonomija stalno treba da bude u porastu, i na tome treba da radi ne samo Vlada Republike Srbije, već i svi građani ove zemlje. Rast ekonomije rezultiraće i boljim putevima, adekvatno opremljenim zdravstvenim ustanovama i većim platama, zaključila je premijerka, Ana Brnabić.