DruštvoVesti

BRUCOŠIMA VISOKE TEHNOLOŠKO UMETNIČKE ŠKOLE URUČENI INDEKSI

Na Visokoj tehnološko – umetničkoj školi u Leskovcu, održana je svečanost povodom prijema nove generacije studenata, 75 o trošku države i 9 samofinansirajućih,  koji su upisali studije na ovoj obrazovnoj ustanovi.

Obraćajući se studentima rukovodilac odseka Umetničko tehnoloških studija u Leskovcu Emilija Đikić Jovanović naglasila je da se nastavno obrazovni rad odvija prema Bolonjskoj deklaraciji koja omogućava da se znanja koja se steknu u Leskovcu mogu primeniti širom celog sveta. Kako je i dodala pored teorijskog i praktičan rad predstavlja okosnicu obrazovanja jer se započete studije u Leskovcu mogu nastaviti bilo gde u svetu.

Ovu školu, po njenim rečima  karakteriše i veliki broj potpisanih ugovora o poslovno tehničkoj saradnji sa respektabilnim domaćim i stranim kompanijama koji omogućavaju sticanje i primenu praktičnih znanja i veština.

Po rečima profesora  Miodraga Šmelcerovića ova obrazovna ustanova vodi računa o modernizaciji, kao i o  dualnom obrazovanju koje je sve prisutnije.

Indekse je danas u Visokoj tehnološko – umetničkoj školi Akademije Južna Srbija  u Leskovcu dobilo 75 studenata koji će se školovati na budžetu i njih 9 koji će sami snositi troškove studiranja.