KulturaVesti

DODELOM NAGRADA I KONCERTOM ZA PAMĆENJE GRUPE LEB I SOL ZAVRŠEN 12.DRUM DUM FEST

Dodelom nagrada i nezaboravnim koncertom grupe Leb i sol završen je 12.po  redu Drum dum fest, najbolji do sada po oceni publike, kao  i gledalaca u prenosu uživo koji je radila naša Televizija.

Publika koja voli i prati ovaj festival  svih ovih godina, i ove uživala je u najkvalitetnijoj muzici i vrhunskom ritmu.

Organizatori su pripremili pored tradicionalno kvalitenih sadržaja  i neke novitete u okviru redovnih programa, koji su  posebno značajni za mlade bubnjare.

To je pored ostalog dvodnevni  bubnjarski  seminar, gde će, u višečasnovnim predavanjima, polaznici imati dovoljno vremena da, sa jednim od najboljih pedagoga u ovoj oblasti u Srbiji, a verovatno i mnogo šire, stiču nova znanja i veštine, da pitaju sve što ih zanima, kao i da provere naučeno.

Od ove godine nagrada za najboljeg mladog bubnjara nosi ime „Bojan Zlatanović -Tokan“ i dodeljena je maloj  IrinI Stevanović  koja je svojim nastupom oduševila publiku, a emocije nije krila ni sestra Bojana Zlatanovića . Nagradu je osmogodišnjoj Irini  uručio Tokanov sin, nakon dirljivog filma o njemu.

Nagrada za životno delo ove godine dodeljena je  u Narodnom pozorištu na finalnoj večeri  Miroslavu Karloviću – Karlu koji je kako ističe bio iznenađen pomalo.  

U okviru Drum Dum Festa 12, prvi put posle više od trideset godina, nastupila je  legendarna makedonska grupa „Leb i sol“ čiju okosnicu danas čine Bodan Arsovski (bass) i Kokan Dimuševski (klavijatura) koji su stalni članovi još od osnivanja sastava, Dmitar Božikov (gitara) koji im se pridružio na snimanju albuma „I taka nataka“ i Mihael Parušev za bubnjevima, koji se grupi pridružio 2010. godine.

Drum Dum Fest je od samog početka veliki značaj pridavao edukaciji, kako onih najmlađih, tako i onih koji su se već profilisali u svetu muzike.Impozantan broj bubnjarskih radionica u trinaest godina doprineo je ozbiljnom napretku u tehnici i umeću sviranja svima koji su ih redovno posećivali.

Nakon 12. festivala ritma i perkusija može se reći da su organizatori sebi postavili zadatak za nekoliko lestvica više  za naredni Drum dum fest.