ČETRDESET DVA LESKOVAČKA STUDENTA KRENULA DANAS NA „UMREŽAVANJE“

Četrdeset dva najbolja studenta iz Leskovca, krenula su jutros na put ka Zlatiboru, gde će se u naredna tri dana održati „Umrežavanje 2022“. U okviru ove aktivnosti, uspešni studenti, sa različitih fakulteta, imaće priliku da se upoznaju i razmene ideje, koje će doprineti daljem razvoju grada.

Kao i pre tri godine, kada je Stefan Kitanović, član Gradskog veća, prvi put, organizovao umrežavanje uspešnih studenata, tradicija se nastavlja i 2022. i to sa trostruko većim brojem učesnika.

Na trodnevnom skupu, koji se održava na Zlatiboru, učešće će uzeti 42 studenta različitih godina i interesovanja, a koja, svoje obrazovanje pak, stiču u Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Prištini, pa čak i Beču.

Zahvalivši se na pruženoj prilici u ime učesnika programa, Ana Stojković, studentkinja Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, istakla je da je za svaku pohvalu delovanje lokalne samouprave grada Leskovca, u okviru kojeg se usavršavanje mladih izdvaja kao prioritet.

Stefan Kitanović, član Gradskog veća, zadužen za organizaciju ove aktivnosti, pre polaska, poručio je da je cilj “Umrežavanja”, pružanje podrške i mogućnosti studentima iz Leskovca, koji se obrazuju širom Srbije, da razmenom ideja doprinesu daljem razvoju grada.

Besplatno trodnevno umrežavanje, ove godine, održava se, u periodu od 2. do 4.  septembra, na Zlatiboru.