PREDSTAVNICI STALNE KONFERENCIJE GRADOVA I OPŠTINA BORAVILI U LESKOVCU

Nikola Tarbuk, generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština i Maja Kerić – Stojanović, sekretar predsedništva, boravili su danas u Leskovcu, kako bi se sastali sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, koji je prošle godine imenovan za predsednika ove organizacije.

Na sastanku je dogovoreno, da sednica Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština bude održana sredinom septembra u Beogradu, a bilo je reči i o predstojećem susretu Evropskog saveta lokalnih samouprava i regiona koji je zakazan za 26. septembar. Teme sastanka bile su i godišnja skupština Stalne konferencije, potom obeležavanje 70 godina postojanja ove organizacije, kao i učešće u evropskoj nedelji mobilnosti.
Nakon sastanka, gradonačelnik Cvetanović je, sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština, Nikolom Tarbukom i Majom Kerić-Stojanović, posetio porodicu Trajković, iz naselja Ančiki, koja je od nedavno bogatija za još jedan par blizanaca. Četvorogodišnji Viktor i Pavle dobili su braću – Uroša i Stefana. Prilikom posete, gradonačelnik im je uručio poklone – kolica za blizance i igračke za starije dečake, ali i auto-sedišta, koja lokalna samouprava obezbeđuje za svu novorođenčad na teritoriji grada.
Ponosni roditelji, Jelica i Miloš Trajković, zahvalivši se na ukazanoj pažnji i poklonima, istakli su da im veoma znači podrška, koju im lokalna samouprava pruža, i to u najosetljivijem periodu odgajanja i vaspitavanja dece.