DUHOVNOŠĆU DO ZDRAVLJA I POTOMSTVA

Promocija knjige ,,U slavu rađanja i duhovnog traganja“ autorke Vesne Dimitrijević Srećković, endokrinologinje, održana je sinoć u Leskovačkom kulturnom centru.

„ … Jedan od lekara koji metodologiju lečenja nije ograničio samo na medicinska saznanja, nego ju je dopunio duhovnom „apotekom“, jeste doktorka Vesna Dimitrijević Srećković, redovna profesorka Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i lekar Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije. Ona je svojim dugogodišnjim radom i predanim naučnim i lekarskim radom spoznala put od lečenja do isceljenja pacijenta…“ napisao je o autorki Patrijarh srpski Irinej.
Autorka ističe da je knjiga nastala kroz razgovore koji su trajali četiri godine od 2014. do 2017. godine na radiju Slovoljubve sa novinarkom Sanjom Lubardić, a reč je o sedam razgovora po sat vremena i u slavu je rađanja.

Kao lekar endokrinolog autorka se zalaže za bračne parove za reešavanje problema infertiliteta i muškaraca i žena.

U podnaslovu knjige pored medicinskog dela je u slavu radjanja i duhovnog traganja kroz veru i opuštenost.

O knjizi su na sinoćnjoj promociji govorili jerej Mile Jovanović, starešina hrama Sv. Trojice i specijalista ginekologije i akušerstva Zvezdana Nikolić.
U muzičkom delu programa na promociji knjige ,,U slavu rađanja i duhovnog traganja“ učestvuovao je Crkveni ansambl „Branko“.