DAN PEŠAČENJA 10. SEPTEMBRA U LESKOVCU

Planinarsko-skijaški klub „Kukavica“ iz Leskovca, pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza Srbije, i ove godine, 10. septembra, organizuje tradicionalnu sportsko – rekreativnu manifestaciju „Dan pešačenja 2022.”, koja se realizuje pod sloganom „Korak bliže zdravlju“.

Manifestacija i kampanja ,,Dan pešačenja”, predstavlja centralnu akciju, u okviru koje će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paraleno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina akcija je okupila preko 13.000 ljudi u 72 grada i opština, koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.
Imajući u vidu da je epidemija virusa korona još uvek u toku, i ovogodišnja akcija će se realizovati uz pridržavanje svih propisanih mera, vezanih za suzbijanje epidemije.
Okupljanje je zakazano za 9 sati u parku Devet Jugovića, dok je polazak planiran za 10 časova. Dužina cele staze je 3 hiljade 8 stotina metara, počev od parka 9 Jugovića, preko platoa kod repetitora do Spomen parka.
„Želimo da uputimo poziv građanima da se 10. septembra, pokrenu i hodaju i nije bitno da li će prepešačiti stotinu metara ili celu predviđenu stazu. Zapravo, naša želja je da se pešačenje pretvori u naviku, koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših građana. Dan pešačenja zabavan je i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost hodanja i druženja, kao i da se podstakne zdrav i aktivan način života”, navodi se u pozivu Planinarsko – skijaškog kluba Kukavica.
Zainteresovanima će, u subotu, biti predočene trase, kojima može da se pešači, a članovi Planinarskog saveza Srbije, na stazama, će biti prisutni kao logistička podrška.