DruštvoVesti

DECA IZ HRANITELJSKIH PORODICA OTPUTOVALA NA BESPLATNO LETOVANJE

Deca bez roditeljskog staranja koja se nalaze u hraniteljskim porodicama, su sinoć, zahvaljujući Centru za socijalni rad, uz veliku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grada Leskovca, otišla na letovanje 10 dana u Nea Kalikratiji.
Njih su iz Leskovca, ispratili član Gradskog veća Sanja Milošević i direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović, kao i pomoćnik direktora Boban Ilić.
U hraniteljskim porodicama u Leskovcu odrasta oko 120 deteta. Po zakonskim propisima deca na hraniteljstvu imaju pravo ili na letovanje ili na ekskurziju. Ove godine je 26 deteta odabralo letovanje. Tim stručnjaka iz Centra za socijalni rad u Leskovcu je za njih organizovao letovanje i za tu namenu izdvojeno je 2,3 miliona dinara.
Ovim putovanjem Grad želi da pokaže da će i na taj način brinuti o njima. Oni će imati šansu da se međusobno druže i upoznaju, da stvore lepe uspomene, odmore se i opuste. Druženja ovog tipa su veoma značajna i za hranitelje jer su ona prilika da razmene iskustva i savete.
Centar ovu aktivnost organizuje 16 godina unazad i da predstavlja primer dobre prakse. Deci je obezbeđena lekarska pratnja, spasioci, sa njima će krenuti i hranitelji, koji putuju o svom trošku. Obezbeđeni su i lanč paketi, neophodna medicinska sredstava i lekovi.