PrivredaVesti

DO ŽIGA ,,ČUVARKUĆA“ ZAHVALJUJUĆI PKS

,,Stvarano u Srbiji“ jedan je od ključnih projekata koje PKS realizuje u saradnji sa privredom sa ciljem da podrži domaće prizvodjače i proizvode i unapredi svest potrošača o značaju njihove kupovine.  Žig ,,Čuvarkuća“se dodeljuje na tri godine proizvodima koji u svom sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa i sa mogućnošću je resertifikacije.

,,Sa žigom ,,Čuvarkuća“ naši proizvodi će biti zaštićeni prepoznatljivi ne samo u zemlji već i u inostranstvu,  a biće pospešena i proizvodnja kod malih i srednjih proizvodjača kao i preduzetničkih radnji, poljoprivrednih gazdinstava i velikih kompanija“, kazao je za našu televiziju direktor PKS-RPKL Goran Jović.

Tako kako dodaje Jović, mnoge firme iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga shvataju značaj žiga Čuvarkuća koji predstavlja dobar marketing za domaće proizvode, poput motela ,,Predejane“, mlekare ,,Gložane“.

,,Stvarano u Srbiji“ sa žigom ,,Čuvarkuća“ je masovan projekat za sve domaće proizvode, a od 600 zahteva već je 400 odobreno.

Cilj je i standardizacija proizvodnje i održanje kvaliteta.

Privredna komora Srbije pokrenula je Vajber zajednicu „Čuvarkuća – Stvarano u Srbiji“ putem koje su dostupne sve važne informacije o projektu usmerenom na podršku domaćim proizvodima i proizvodjačima, kao i za predstavnike kompanija koje žele da svojim proizvodima konkurišu za žig. I svi zainteresovani mogu da se uz pomoć Vajber zajednice informišu o aktuelnostima u okviru projekta, uslovima i kriterijumima neophodnim za „Čuvarkuću“ i da dobiju odgovore na sva važna pitanja, poručeo je iz PKS-a.