DruštvoVesti

SPORTSKIM KLUBOVIMA U LESKOVCU JOŠ NOVCA IZ GRADSKE KASE

Gradsko veće je na današnjoj sednici odobrilo dodatna sredstva u iznosu od 18 miliona 900 hiljada dinara klubovima koji su ostvarili plasman u viši rang takmičenja čime su povećani troškovi putovanja, nastupa i za igrače.

Dodatna sredstva su odobrena RK ,,Dubočica 54” u iznosu od 5,5 miliona dinara, GFK ,,Dubočica” 12 miliona, million dinara OK ,,Dubočica” i 400 hiljada dinara KMF Leskovac.

Gradsko veće je usvojilo predlog rešenja o rezrešenju i imenovanju  predsednika i člana komisije  Skupštine grada  Leskovca za sprovodjenje javnog konkursa za izbor direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad i  predlog odluke o stavljanju van snage odluke o sprovodjenju javnog konkursa za imenovanje  direktora JKP ,,Toplana” u Leskovcu zbog promene članova komisije za izbor.

Za predsednika ove komisije imenovana je diplomirana pravnica Jasminka Milenković, a za člana diplomirani pravnik Dragoljub Djordjević.

Članovi gradske vlade su dali saglasnost na predloge odluka o sprovodjenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP ,,Toplana”, JKP ,,Vodovod” i JKP ,,Komunalac” u Leskovcu.

Pred Gradskim većem je bila i odluka o ukidanju Centra za ekonomiku domaćinstva ,,Danica Vuksanović” zbog smrti stečajnog upravnika Miroslava Milića, a na ovo mesto je postavljen Rober Mitrović.

,,Dobrovoljno vatrogasnom društvu grada Leskovca” je odobrena upotreba imena i grba grada na današnjoj sednici Gradskoj veća, poslednjoj pred zasedanje Skupštine grada koje je zakazano za četvrtak 10.decembar sa početkom u 9 sati.