DruštvoVesti

DONACIJA 3000 MASKI

Ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če koji je danas posetio naš grad , uručio je donaciju 3000 maski sa četvoroslojnom zaštitom, lokalnoj samoupravi grada Leskovca i Opštoj bolnici .
Borba sa opakim virusom korona i dalje traje i iskoristiću ovu priliku da još jednom pozovem naše sugrađane da se vakcinišu jer vakcina na sreću ima dovoljno, a samo stvaranje kolektivnog imuniteta znači kraj borbe protiv kovida19. Naravno, i dalje moramo poštovati mere predostrožnosti jer nas nepažnja, nepoštovanje mera i nenošnje maski može koštati zdravlja. Stoga nam je ova i donacija i više nego dobrodošla“ kazao je u svom obraćanju gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
Ambasador Hjong-ćan Če se zahbalio na gostoprimstvu uz podsećanje da je naš grad posetio decembra 2019.godine, tako da je ovo druga poseta Leskovcu i dodao da je sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem razgovarao kako da zajedno delu protiv korona virusa, kao i o poslovanju južnokorejske kompanije Jura koja je proširila pogon za proizvodnju električnih automobila, što je doprinos razvoju lokalne privrede.
Ambasador Republike Koreje je ovom prilikom zahvalio leskovačkoj bolnici što je omogućila da Korejci koji rade u Juri prime vakcinu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Kada je reč o ovoj zemlji on je dodao da se stanovništvo vakciniše vakcinama Fajzer , Astra Zeneka i Džonson i Džonson, ali da ovaj proces ide malo sporije.