DruštvoVesti

DONACIJA EU ZA TOL

Evropska unija je nastavila da podržava turistički sektor u Srbiji. Donacija Evropske unije od 662.000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogućiće turističkim radnicima širom zemlje da svoj posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak. TOL dobila je pakete opreme sa dva motorna atomizera, zaštitnim odelima i naočarima, beskontaktnim toplomerima i dezificijensima (500 litara hipohlorita i 200 litara alkohola)

Projekat „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ je realizovao ovu intervenciju u sklopu anti-COVID mera. Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima.

Paketi opreme sa dva motorna atomizera, zaštitnim odelima i naočarima, beskontaktnim toplomerima i dezificijensima (500 litara hipohlorita i 200 litara alkohola) su stigli i do Тurističkе organizaciju grada Leskovca.

TOL je deo materijala za dezificiju prosledio Arhijerejskom namesništvu Prvom leskovačkom, Narodnom muzeju za objekat „Gradska kuća“ i Leskovačkom kulturnom centru. Ostatak materijala biće upotrebljen za dezinfekciju „Šop-Đokićeve kuće“ u kojoj se nalazi sedište Turističke organizacije grada Leskovca. Motorne atomizere će, po potrebi,  moći da koriste i gore pomenute ustanove.