DruštvoVesti

DVA SANITETA ZA DOM ZDRAVLJA VLASOTINCE

Domu  zdravlja u Vlasotincu uručena su  dva kompletno opremljena sanitetska vozila vrednosti  70.000 evra koja su dar opština Vlasotince i Crna Trava, čije građane ova ustanova zbrinjava na nivou primarne zdravstvene zaštite. 

Kako je kazala direkorka Doma zdravlja u Vlasotincu Milena Stanković-Mitrović obe opštine Vlasotince i Crna Trava su ne samo sada, nego i do sada, pokazale da brinu o ovoj zdravstvenoj ustanovi. Većinu vozila koje poseduje ustanova kupile su dve opštine.

,,Darujemo ovo vozilo sa željom da ga zaposleni što manje koriste. Svi znamo koliko je dom zdravlja važan za naše građane i pomagaćemo i dalje, iako je ova ustanova od marta u nadležnosti republike. Ove godine opredeljeno je 30 miliona dinara u lokalnom budžetu za zdravstvo“, kazao je predsendik opštine Bratislav Petrović  i ocenio je da je Badnji dan lepa prilika za darivanje.

,,U narednih mesec dana Dom zdravlja će nabaviti još dva vozila,  jednu Ladu Nivu koju kupuje opština Vlasotince  i jedno vozilo za pacijente na dijalizi, koje će stići iz donacija“, najavila je direktorka ove zdravstene ustanove  Milena Stanković- Mitrović.