PrivredaVesti

DODELJENI UGOVORI ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE

U okviru mere subvencije za samozapošljavanje koja se realizuje kroz lokalni akcioni plan za zapošljavanje grada Leskovca 25 lica je danas dobilo ugovore pojedinačne vrednosti 250 hiljada dinara koje im je uručio gradonačelnik Goran Cvetanović za šta je grad Leskovac opredelio 6 miliona 250 hiljada dinara.
„Grad Leskovac od 2013. godine uspešno izrađuje i realizuje Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Od tada do danas ukupno je izdvojeno 182 miliona dinara i angažovano 1233 lica. Jedna od mera u sklopu ovog plana je subvencija za samozapošljavanje, namenjena je osobama koje se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje vode kao nezaposlena lica i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva” kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović u obraćanju budućim vlasnicima advokatskih kancelarija, frizerskih i kozmetičkih salona, automehaničarskih radionica i radnji za pokretanje posla obrade metala i drveta.
Radomir Andrić koji otvara advokatsku kancelariju se zahvalio u ima svih koji su dobili sredstva za sopstveni posao.
Lokalni akcioni plan za zapošljavanje grada Leskovca obuhvata mere za obavljanje javnih radova, stručne prakse za visokoškolce, stručne prakse za visokoškolce sa prosečnom ocenom preko 9 u okviru kojih je u 2020. godini angažovano 71 lice i za te namene izdvojeno 16,4 miliona dinara.