DruštvoVesti

FRUŠKOGORSKA ULICA NA SVETOILIJSKOM GROBLJU DOBIJA GREBANI ASFALT

U Fruškogorskoj ulici na Svetoilijskom groblju, danas je započeta ugradnja grebanog asfalta, koja će u velikoj meri olakšati svakodnevicu meštana, ali i pristup groblju. Rok za završetak ovih radova je 60 dana.

Imajući u vidu da će Fruškogorska ulica na Svetoilijskom groblju, dobiti grebani asfalt u celoj dužini, meštani navode da će se na ovaj način u velikoj meri olakšati pristup groblju, uz komentar da će nov izgled puta poboljšati i kvalitet njihovog života.

Na teritoriji grada, nastavlja se sa ugradnjom grebanog asfalta, koji je Leskovcu ustupljen od strane Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. U pitanju je količina od sedam hiljada metara kubnih.

Prema rečima člana Gradskog veća, Dragoljuba Đorđevića, ovaj postupak svakako ne predstavlja idealno rešenje, međutim, kako ističe, on je neophodan, pre svega, kod saobraćajnica, čiji imovinsko-pravni odnosi nisu rešeni i koje nisu odgovarajućeg gabarita.

Za izvođenje ove vrste radova, lokalna samouprava Grada Leskovca izdvojila je 10 miliona dinara,

Pored mesnih zajednica na području grada, i u pojedinim prigradskim naseljima biće sprovedena ugradnja grebanog asfalta.

Radove u Fruškogorskoj ulici izvodi preduzeće „MetalPlast“ iz Blaca, a rok za završetak je 60 dana.