PolitikaVesti

GG ZA LESKOVAC ZAJEDNO O RAČUNIMA ZA VODU

U Leskovcu je kako je istaknuto na konferenciji za novinare GG Za Leskovac zajedno u toku pljačka građana od strane Vodovoda kroz račune za vodu, a svima koji smatraju da su oštećeni pravni tim ove GG pružiće besplatnu pravnu pomoć.
Reč je o računima za oko 50 hiljada domaćinstava u Leskocu, a veliki broj domaćinsatva u našem gradu je dobio vrlo visoke račune za vodu.
U Leskovcu je cena kubika vode najviša, iako se tvrdilo suprotno ističu u ovoj grupi građana, pa čak i gradovi u kojima rade postrojenja za preradu otpadnih voda plaćaju znatno manje ovu komunalnu uslugu.
U Leskovcu se, kako je istakao Nenad Zdravkovvić utošak vode ne čita jednom mesečno i pored toga što se računi izdaju na mesečnom nivou, čita se na 3, 4, a i 2 puta godišnje na 6 meseci, dok u zimskom periodu je to prosto praksa da se uopšte ne čita voda, nego se jednostavno zaračuna utrošak od prethodne godine.
Pravni tim ove grupe građana pružaće povodom uvećanih računa za vodu u Leskovcu besplatne pravne savete građanima, a oni koji to žele mogu da se obrate na broj telefona 0644609350.