LESKOVČANI ODUŠEVLJENI KONCERTOM „NOTE LJUBAVI“ VOKALNE GRUPE „LIBERO“

Celovečernji koncert, pod nazivom „Note ljubavi“, u izvođenju Vokalne grupe „Libero“, održan je sinoć u dvorištu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, uz prisustvo mnogobrojne publike.

Repertoar Vokalne grupe Libero, zasnovan je, pre svega, na srpskoj, duhovnoj i narodno,j muzičkoj baštini, i dopunjen istaknutim delima evropske i svetske muzičke literature. Pored duhovne i svetovne muzike, ova grupa neguje i savremene pop, džez i evergrin standarde. 

Pesme sa juga Srbije, Kosova i Vojvodine, privukle su najveću pažnju publike. Posle svake numere, u dvorištu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, čuo se sve veći i dugotrajniji aplauz.

Dugoočekivana turneja Vokalne grupe “Libero”, pod istim nazivom, “Note ljubavi”, i uz finansijsku podršku lokalne samouprave grada Leskovca, planirana je za drugu polovinu godinu i ona će, kako naglašava Miroljub Cvetković, umetnički rukovodilac, krenuti iz Bijeljine.

Originalnost i snaga interpretacije, pripisuju se ovoj vokalnoj grupi, koja je leskovačkoj publici, priredila veče za pamćenje. Ona je nastala 2010. godine u Leskovcu, sa motivom očuvanja, negovanja i unapređenja višeglasnog pevanja u „a capella“ muškom sastavu.