PolitikaVesti

GG „ZA LESKOVAC ZAJEDNO“: POČETNA PLATA PROFESORA SA VII STEPENOM STRUČNE SPREME JE 64 HILJADE DINARA

Nakon zaštite životne sredine i aktuelnih poskupljenja, na red je došla i oblast obrazovanja, o kojoj je danas bilo reči na konferenciji za novinare Grupe građana „Za Leskovac zajedno“.

O aktuelnom statusu i položaju prosvetnih radnika u Srbiji, ispred Grupe građana „Za Leskovac zajedno“, na konferenciji za novinare, govorio je profesor Nenad Mitrović. On je ovom prilikom istakao da su zarade prosvetara 15 odsto ispod republičkog proseka, te da profesor sa sedmim stepenom stručne spreme, na početku svoje radne karijere, ima platu od 64 hiljade dinara.

Na konferenciji za novinare, između ostalog, bilo je reči i o sindikalnim organizacijama, koje, kako je ocenjeno, pre svega, karakteriše razjedinjenost. Naglasivši da sindikati najavljuju štrajk u toku novembra, profesor Mitrović poručuje svojim kolegama da ne treba čekati, već da povećanje od 25 odsto zatraže u što skorijem roku.

Prema rečima profesora Mitrovića, problemom tehnoloških viškova, posebno se treba baviti u narednom periodu.

Na sednici Skupštine grada Leskovca, koja je zakazana za ponedeljak, 19. novembra, Grupa građana „Za Leskovac zajedno“ dostaviće dva predloga za dopunu dnevnog reda.

Govoreći o Postrojenju za tretman opasnog ambalažnog otpada, čija se izgradnja očekuje u Leskovcu, Nenad Zdravković, predsednik ovog udruženja, ističe da će preporučiti lokalnoj samoupravi odustajanje od realizacije navedenog projekta.

Izmena odluke za naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, na teritoriji grada Leskovca, drugi je predlog za dopunu dnevnog reda.