DruštvoVesti

VATROGASCI IZVELI U CENTRU GRADA POKAZNU VEŽBU

Pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice MUP-a u Leskovcu su danas izveli taktičko-pokaznu vežbu na zgradi Leskovačkog kulturnog centra kao javnom objektu, a u saradnji sa Crvenim krstom i maturantima Medicinske škole demonstrirana je i pomoć pobređenima u saobraćajnim nezgodama u dvorištu TOL.
Vežba koja je predviđala evakuaciju i gašenje požara u Leskovačkom kulturnom centru i nakon toga taktičko-tehnički zbor, odnosno izložbu mehanizacije i opreme koju vatrogasci koriste prilikom akcija je predviđena redovnim godišnjim planom aktivnosti za ovu godinu.
Vežba je bila složenog tipa, predviđala je gašenje požara i spašavanje, kako putevima komunikacije, tako i putevima fasade uz pomoć vozila sa vatrogasnim lestvama, kazao je komandir Vatrogasno-spasilačeke jedinice Saša Jovanović.
Zamenik predsednika Skupštine grada Leskovca Oliver Antanasijević je istakao važnost podrške lokalne samouprave i države vatrogascima u cilju što boljih uslova za rad.
U vežbi su učestovali i volonteri Crvenog krsta i maturanti Medicinske škole u Leskovcu, koji su demonstrirali proceduru pružanja prve pomoći, a sve to su pratile pomalo uplašene oči mališana PU Vukica Mitrović.
Cilj ove vežbe u kojoj je učestvovalo više od 20 vatogasaca sa šest vatrogasnih vozila je bio da se da pokaže spremnost i stručna osposobljenost pripadnika jedinice, kao i savremena tehnička sredstva koja je Vatorgasno-spasilačka jedinica poslednjih godina dobila od Republike Srbije.P