GRAD LESKOVAC POTENCIJALNI DOMAĆIN 43. KONVENCIJE FEDERACIJE EVROPSKIH KARNEVALSKIH GRADOVA

Tokom trajanja Čivijaškog karnevala u Šapcu, održan je radni sastanak članova odbora Federacije evropskih karnevaslkih gradova, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Goran Cvetanović, predsednik ove organizacije za Srbiju. Jedna od tema sastanka bila je, organizacija 43. Konvencije FEKK.
Sastanku su pored predsednika FEKK-a za Srbiju, prisustvovali članovi Borda FEKK-a Josip Silov iz Hrvatske, Aleksandar Cicimov iz Severne Makedonije, Aleksandar Vasović iz Srbije i direktor TO Leskovca Nebojša Kocić.
Konačna odluka o domaćinu 43. Konvencije Federacije evropskih karnevalskih gradova, biće doneta tokom trajanja DIES NATALISA, čiji je domaćin od 7 – 10. oktobra, grad Šoštanj u Sloveniji.
Ukoliko Leskovac dobije organizaciju najprestižnijeg kongresa karnevalista iz Evrope i njihovih pridruženih članova iz sveta (Urugvaja, Brazila, SAD …), očekuje se da od 13. do 21. maja naredne godine, u Leskovcu boravi između 150 i 180 članova Federacije i organizatora karnevala iz čitavog sveta.
Biće to prilika za turističku, kulturnu i privrednu prezentaciju grada i juga Srbije, ali i potvrda ugleda leskovačkog Karnevala, koji je stečen prethodnih godina.