PRIPREMA BUDŽETA ZA 2023. GODINU JE U TOKU, POZIVAJU SE GRAĐANI DA AKTIVNO UČESTVUJU U NJEGOVOM KREIRANJU

Odeljenje za finansije grada Leskovca, Odsek za planiranje budžeta, obaveštava građane da je proces pripreme budžeta za 2023. godinu u toku i da u vezi sa tim mogu uzeti učešće u njegovom kreiranju. Prikupljanje predloga će trajati u periodu od 23. septembra do 15. oktobra.

Odeljenje za finansije, Odsek za planiranje budžeta, smatra da je od velike važnosti uključivanje građana u proces kreiranja budžeta, jer na taj način, direktno utiču i na stvaranje lokalne politike, kao i na izgradnju međusobnog poverenja.
Od vas očekujemo da uzmete aktivno učešće i date ideju, šta je po vama prioritet i potreba za izgradnjom, uređenjem ili unapređenjem neke usluge za narednu godinu. Predlog može da sadrži, kako velike projekte od strateškog značaja, tako i male, odnosno manje projekte i usluge koje će za cilj imati poboljšanje uslova života.
Grad Leskovac će uzeti u razmatranje one predloge/projekte koji su izvodljivi i imaju najveći stepen spremnosti i koji su u okviru planiranih sredstava budžeta za te namene, navodi se u saopštenju Odeljenja za finansije.
Predlozi se mogu dati putem upitnika, koji se nalazi na zvaničnom sajtu grada Leskovca, a takođe, može se naći i popuniti i u Uslužnom centru, u zgradi Osmospratnice.