JP „EPS“: NESMETANO SNABDEVANJE POTROŠAČA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM U ZIMSKOM PERIODU

Uz podršku Vlade Republike Srbije, Javno preduzeće “Elektroprivreda Srbije”, preduzelo je sve moguće aktivnosti, koje su bile neophodne, kako bi se obezbedilo sigurno i nesmetano snabdevanje potrošača električnom energijom u zimskom periodu.

U predstojećem periodu, racionalna potrošnja električne energije je od ključnog značaja, istakao je Radovan Stanić, izvršni direktor Javnog preduzeća “Elektroprivreda Srbije”, prilikom govora o globalnoj energetskoj stabilnosti, koju je ocenio, kao veoma ugroženom.

Zaključkom Vlade Republike Srbije, preporučuje se da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri popuste od 15 do 30 odsto na mesečni račun u periodu od 1. oktobra do 31. marta 2023. godine.

Potrošači koji koriste električnu energiju za grejanje imaju daleko veću potrošnju od prosečne i mogli bi ostvariti uštedu od 7.000 do 12.000 dinara na mesečnom nivou.
Podsećanja radi, saveti za uštedu električne energije dostupni su na sajtu EPS-a, kao i na računu za utrošenu električnu energiju.