DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE USVOJILO ODLUKU O DISTRIBUCIJI PAKETA

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo predlog odluke o načinu u postupku pripreme i distribucije paketa penzionerima sa niskim primanjima i socijalno ugroženim porodicama.
Penzioneri sa primanjima nižim od 30 hiljada dinara, kao i socijalno ugrožene porodice i ove će godine od grada Leskovca dobiti pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za šta je iz gradske kase izdvojeno oko 20 miliona dinara. Tačan broj paketa će se znati nakon konačne evidencije.
Paketi će imati isti sadržaj kao i prošle godine brašno, šećer, so, ulje, supu, čaj, pakovanje testenine, sapun, prašak, toaletni papir, a kako smo izveštavali juče ova će se praksa nastaviti ne samo ove nego i narednih godina nezavisno od epidemiološke situacije i podela će početi od poplavljenih područja.
Gradsko veće je dalo saglasnost i na predlog rešenja kojim se otuđuje građevinsko zemljište u javnoj svojini grada Leskovca neposrednom pogodbom lu korist Nevene Đorđević iz Leskovca za sumu preko 696 hiljada 520 dinara.