DruštvoVesti

GRADU LESKOVCU JOŠ JEDNO PRIZNANJE

Gradu Leskovcu je danas u Beogradu u Privrednoj komori Srbije, gde je tradicionalno obeležen Međunarodni dan prava javnosti da zna od strane Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti dodeljeno priznanje za unapređenje prava na slobodan pristup informacijama.
U okviru obeležavanja ovog važnog dana dat je osvrt na stanje u oblasti prava na pristup informacijama od javnog značaja u Republici Srbiji o čemu su pored Poverenika Milana Marinkovića, govorili i predstavnici međunarodnih organizacija u Srbiji.
I ove godine dodeljene su nagrade organima vlasti koji su svojim radom doprineli afirmisanju prava javnosti da zna u ovoj godini. Među dobitnicima priznanja za unapređenje prava na slobodan pristup informacijama u ovoj godini našla se i Lokalna samouprava grada Leskovca, a priznanje, u ime gradonačelnika dr sci. med. Gorana Cvetanovića, preuzela Jelena Stamenković, pomoćnik gradonačelnika Leskovca i istakla da je srećna sam što je grad Leskovac prepoznat kao primer dobre prakse i kao grad koji ulaže i razvija podjednako svaki segment društvenog života.
Pored pomenutog, ukazalo se na rezultate i iskustva u prvoj godini funkcionisanja Jedinstvenog informacionog sistema informatora o radu.