DruštvoVesti

I U CRNOJ TRAVI VANREDNA SITUACIJA

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je u Crnoj Travi pripadnike Vojske Srbije koji su od jutros angažovani na pružanju pomoći u čišćenju snega sa lokalnih puteva u toj opštini.Predsednik Aleksandar Vučić odobrio je angažovanje i danas naša inžinjerijska jedinica Četvrte brigade učestvuje u raščišćavanju snega – istakao je ministar Stefanović.

On je ocenio da su pripadnici vojske uvek tu kada narodu treba da se pomogne i kada je situacija najteža i naglasio da je važno da se pomogne i da se pokaže da Opština Crna Trava nije zaboravljena.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević informisao je ministra o trenutnoj situaciji u toj opštini, u kojoj sneg pada već deveti dan i u kojoj je jutros uvedena vanredna situacija, kao i o problemima sa kojima se meštani suočavaju zbog snežnih padavina.

Blagojević se zahvalio ministru Stefanoviću i Vojsci Srbije na brzoj i efikasnoj reakciji, ističući da im je pomoć preko potrebna.Od danas je vanredna situacija u Crnoj Travi, oko hiljadu stanovnika je potpuno odsečeno od sedišta Crne Trave. Iako i dalje pada sneg, nadamo se da će uskoro prestati – rekao je Blagojević i dodao da stanovnici Crne Trave jesu navikli na snežne i hladne zime, ali da je ova jedna od najtežih.

Ima starijih, ima uplašenih u zavejanim selima i moramo brzo da reagujemo kako bismo došli do svakog domaćinstva – poručio je predsednik Opštine Crna Trava.

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske Vojske Srbije jutros su sa inžinjerijskom mašinom započeli raščišćavanje lokalnih puteva u Opštini Crna Trava, čiji su stanovnici, zbog snega koji već nekoliko dana neprestano pada, onemogućeni da dođu do centralnih delova opštine radi snabdevanja hranom i lekovima.

Pripadnike vojske zajedno sa ministrom obišao je komandant Četvrte brigade Kopnene vojske pukovnik Novica Petrović.