I UČENICI SE TAKMIČILI U PRIPREMI ROŠTILJA

U leskovačkoj Trgovinsko-ugostiteljskoj školi je u okviru 32. leskovačke ,,Roštiljijade,, održano 29. po redu, tradicionalno takmičenje učenika srednjih ugostiteljskih škola u pripemi jela sa roštilja, a žiri je imao veoma težak zadatak da proglasi najbolje. Sveukupni pobednici na takmičenju učenika srednjih škola su Milan Bogdanović i Anđela Šućurović iz Vrnjačke Banje.

Žiri je imao nimalo lak zadatak da proglasi najbolje ekipe u tri kategorije:pripremanje ćevapa, pljeskavice i inovacije, odnosno jela po izboru koje đaci sami osmišljavaju. Sva su jela bila dobro pripremljena, ali presudne su bile nijanse.
Učestvovalo je 7 srednjih ugostiteljsko – trgovinskih škola (Leskovac, Vrnjačka Banja, Vučje, Beograd, Vranje, Kruševo – Severna Makedonija i Ćustendil – Republika Bugarska).

Rezultati takmičenja su sledeći:

Kategorija „Pripremanje ćevapa „

  1. mesto Milan Bogdanović i Anđela Šućurović –UTŠ, Vrnjačka Banja
  2. mesto Petar Antić i Milan Nikolić – TUŠ, Leskovac
  3. mesto Dušica Telja i Filip Jovanovski – SOU „Naum Naumovski-Borče, Kruševo

Kategorija „Pripremanje pljeskavice“

  1. mesto Petar Antić i Milan Nikolić – TUŠ Leskovac
  2. mesto Martina Mladenović i David Kostić – Srednja škola „Svetozar Krstić-Toza“, Vučje
  3. mesto Nemanja Stamenković-ETŠ, Vranje

Kategorija „Inovacija“

  1. mesto Matija Todorović i Bojan Srećković-UTŠ, Beograd
  2. mesto Milan Bogdanović i Anđela Šućurović – UTŠ Vrnjačka Banja
  3. mesto Vasil Krasimirov Nikolov i Akaki Topadze – Srednja turistička škola „Nikola Jonkov Vapcarov“, Ćustendil

Sveukupni pobednici na takmičenju učenika srednjih škola poneli su učenici Milan Bogdanović i Anđela Šućurović –UTŠ Vrnjačka Banja. Nadali su se pobedi, ali ističu onako skromni da je ovo njihovo prvo takmičenje i da je važno učestvovati.

U okviru ovogodišnje Roštiljijade je predviđeno za danas takmičenje u pripremi najveće pljeskavice iz ruke na platou ispred centralne pozornice.