DruštvoVesti

ISPLAĆENA PRVA RATA ZA PROJEKTE IZ OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

Udruženjima iz oblasti socijalne zaštite, kako saopštava kabinet gradonačelnika danas je isplaćeno prva rata za projekte, dok je gradu Leskovcu opredeljeno 14 miliona dinara za ovu oblast republičkih para.
Iz budžeta grada Leskovca danas je isplaćena prva rata za projekte iz oblasti socijalne zaštite u iznosu od 15.274.236 dinara. Ove godine grad Leskovac sufinansira pedeset projekata trideset udruženja koja se bave socijalnom zaštitom sa opredeljenim sredstvima u iznosu od 30 miliona i 800 hiljada dinara. Podsetimo, u 2023. godini za oblast socijalne zaštite opredeljeno je 271,9 miliona dinara što je za preko 20 miliona više nego u prethodnoj.
Na juče održanom skupu Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao je ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije, kojim je omogućen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara.
Leskovcu je opredeljeno 14.274.551 dinar i to za dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvalitištu, usluge podrške za samostalan život (osim usluge stanovanja uz podršku za osobe sa invaliditetom), uslugu ličnog pratioca detetu sa invaliditetom, usluge personalne asistencije, savetodavno-terapijske usluge i druge uslue socijalne zaštite u skladu sa potrebama i prioritetima.