KulturaVesti

IZLOŽBA U BIBLIOTECI

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u saradnji sa Školom za tekstil i dizajn priredila je onlajn otvaranje Prolećne izložbe učeničkih radova Škole za tekstil i dizajn „Dodaj svetu malo boje“, koja se može pogledati na YouTube kanalu Biblioteke za sve zainteresovane.
U realizaciji izložbe ,,Dodaj svetu malo boje“ učestvovali su učenici i profesori Škole za tekstil i dizajn sa područja rada Kultura, umenost i javno informisanje.
Njome se promovišu učenici i njihov talenat prikazan svakim izloženim radom, ali ujedno predstavlja i promociju same škole i poziv je novoj generaciji na predstojećem upisu umetničkih i dizajnerskih smerova.
Na otvaranju izložbe govorile su Vesna Ilić, direktorka Biblioteke i arhitekta Dragana Lazić, profesorka stručnih predmeta na odseku Dizajn enterijera, koja je i otvorila izložbu.
Leskovačka biblioteka i Škola za tekstil i dizajna imaju uspešnu dugogodišnju saradnju, koja će se nastaviti i ubuduće.
Izložba se može pogledati u Čitaonici i portalima Biblioteke do 19. aprila.
Škola za tekstil i dizajn je 1995. godine otvorila prvi umetnički obrazovni profil – dizajn tekstila i novo područje rada: kultura, umetnost i javno informisanje. Od tada uspešno je školovala brojne generacije učenika na obrazovnim profilima: tehničar dizajna grafike, tehničar dizajna tekstila, stilski krojač, tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda i likovni tehničar. Rad Škole ima tradiciju dugu 130 godina. Kao i ranijih godina i ove će biti organizovana online pripremna nastava iz crtanja, slikanja i vajanja za upis.