DruštvoVesti

JAVNI POZIV ZA PRIVREDNE SUBJEKTE

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog odluke  kojom se raspisuje javni poziv  za učešće privrednih subjekata  u sprovođenju  mera energetske sanacije  u domaćinstvima  na teritoriji grada Leskovca.

Pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije definisao je odluku  o raspisivanju javnog poziva za izbor direktnih korisnika, privrednih subjekata koju donosi Gradsko veće. Ovaj javni poziv sprovodi komisija za realizaciju  mera energetske sanacije , a rok za  prijavnu privrednih subjekata je15 dana od dana objavljivnja, odnosno do  31.jula, kazao je šef Odeljenja za  društvene delatnosti i lokalni razvoj Saša Mladenović. On je dodao i da se javni poziv odnosi na svi pet mera energetske sanacije definisanih pravilnikom .

Ukupno su za mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Leskovca predviđena srestva u iznosu od 13,5 miliona dinara od čega je učešće lokalne samouprave   7 miliona, a sa 6,5 dinara učestvuje ministarstvo rudarstva i energetike.

Direktni korisnici sredstava su privredni subjekti, a krajnji domaćinstva i stambene zajednice.