PolitikaVesti

GRAĐANSKI FRONT POZIVA VLASOTINČANE NA PROTEST

Zbog kvara na dalekovodu 14.07.2021 godine, ali i zbog revizije 10KW dalekovoda od strane Elektrodistribucija 15.07.2021. došlo je do prekida isporuke pijaće vode na teritoriji opštine Vlasotince.
Ovakvo ponašanje EPS-a , ali i lokalne vlasti, Građanski front – Vlasotince koji je članica asocijacije Građanski front smatra krajnje bezobraznim i nehumanim, a imajući u vidu da je trideset hiljada građana Vlasotinca i okoline SVESNO ostavljeno bez pijaće vode skoro 48h na temperaturama iznad 35 stepena Celzijusa. Upravo zbog svega gore navedenog Građanski front – Vlasotince  će sledeći i svaki drugi put kada dođe do ovakvih situacija (svesnog i potpuno nerazumnog ugrožavanja zdravlja ljudi) pozvati sugrađane na PROTEST.

Razumemo potrebu EPS-a da konstantno unapređuje kvalitet usluga, ali ne razumemo zašto najavljena revizija nije mogla biti odložena za drugi termin obzirom da su samo dan pre toga 14.07.2021. zbog kvara na dalekovodu Vlasotinčani ostavljeni bez pijaće vode. Takođe, za građane Vlasotinca vrlo je poražavajuća činjenica da se niko iz lokalne samouprave nije zvanično obratio EPS-u sa molbom da se gore pomenuta revizija odloži upravo zbog opisane situacije predhodnog dana.

Ako stavimo na stranu EPS, ono što je očigledno je to da ni posle dve decenije smenjivanja na vlasti jednih te istih lokalnih političara niko nije uspeo/želeo da reši očigledan problem fabrike vode u Vlasotincu, a  koji se najkraće može opisati frazom koju i deca u osnovnoj školi znaju –   „nema struje = nema pijaće vode“.

Upravo zbog svega navedenog Građanski front – Vlasotince  će sledeći i svaki drugi put kada dođe do ovakvih situacija (svesnog i potpuno nerazumnog ugrožavanja zdravlja ljudi) pozvati sugrađane na PROTEST.

Nažalost, smatramo da je ovo jedino preostalo sredstvo koje građani Vlasotinca imaju kako bi branili svoje pravo na normalan život, ali i  ukazali na/sprečili bahatost i bezobrazlouk  ovog javnog preduzeća na čijem čelu je bivši vlasnik pečenjare sa falsifikovanom diplomom i lokalnih biznismena koji trenutno obavljaju javne funkcije u lokalnoj samoupravi, zaključuje se u saopštenju za javnost Građanskog  fronta – Vlasotince.