DruštvoVesti

JOŠ JEDNA VREDNA DONACIJA PKS-RPKL TERENSKA VOZILA ZA LEBANE, BOJNIK I MEDVEĐU

Privredna komora Srbije obezbedila donaciju u vidu terenskih vozila za Domove zdravlja Lebane, Medveđa i Bojnik . Predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, će uručiti ključeve direktorima Doma zdravlja, sutra u subotu, 23.januara u 11 časova, na platou ispred Doma kulture“ Radan“ u Lebanu.
Situacija na teritoriji opštine Lebane je sve povoljnija, ocenio je predsednik ove opštine Ivan Bogdanović i kazao da oko 70 domaćinstava trenutno neme električnu energiju. Ekipe su na terenu i na krčenju puteva, naročito prema Medveđi.
Bitno je da svim ljudima izađemo u susret, ističe Bogdanović, i naglašava značaj dobijenih agregata za prizvodnju električne energije kao donaciju PKS RPKL, a lokalna samouprava obezbeđuje gorivo za njihov rad. Uveliko se dostavljaju i neophodni lekovi stanovništvu, takođe dobijeni od komore.
Opštini Lebane Srpsko-ruski humanitarni centar ustupio je na korišćenje agregat koji će obezbediti električnu energiju planinskom stanovništvu. Agregat jačine 120 KW već danas je stavljen u funkciju najkasnije do sutra i zameniće trafostaanicu u Poroštici. Članovi tima Srpsko-ruskog humanitarnog centra poručili su da su uvek tu da pomognu i obećali su još jedan.
Od velike je važnosti i sutrašnja donacija terenskih vozila za tri opštine Lebane, Bojnik i Medveđu.
U Lebanu je epidemiološka situacija bolja kada je reč o epidemiji korona virusa, dva punkta za vakcinaciju rade u Domu zdravlja i u Bošnjacu a juče je vakcinisano 125 ljudi. Danas je 86 prijavljenih preko elektronske uprave, a mogu da se ljudi jave i direktno na punktove ukoliko žele da se vakcinišu. Ukoliko bude potrebno biće otvoreni i drugi punktovi.