AMBASADOR KONRAD ADAM DOBITNIK PRIZNANJA „PRIJATELJ STRIPA“ LESKOVAČKE ŠKOLE STRIPA

Priznanje „Prijatelj stripa“, koje se dodeljuje u okviru Balkanske smotre mladih strip autora, uručeno je sinoć Konradu Adamu, ambasadoru Kraljevine Belgije u Srbiji. Za ovog diplomatu visokog ranga, koji svesrdno podržava saradnju između pomenute dve zemlje, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, priredio je prijem u svom kabinetu.

Došavši u Leskovac sa suprugom i sinom, Konrad Adam, ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji, svojim prisustvom će uveličati ovogodišnju, 25. Balkansku smotru mladih strip autora, inače, najveću manifestaciju ovakvog tipa u regionu, koju organizuje leskovačka Škola stripa „Nikola Mitrović Kokan“.

Rečima da je pozicija grada na Veternici od strateškog značaja, imajući u vidu da kroz naš grad, prolazi put koji spaja evropske zemlje, ambasador Konrad Adam istakao je važnost njegovog trećeg dolaska u Leskovac. 

On je, pre početka prijema u kabinetu gradonačelnika, priređenog u njegovu čast, najpre posetio kompaniju „Leskobegs“, koja dugi niz godina posluje na ovim prostorima i koju je nedavno kupila belgijska firma „Bloks“.

O pospešenju odnosa, ali i o veoma čvrsto uspostavljenim vezama između Belgije i Srbije, i to ne samo u oblasti kulture, već i u privredi, govorio je na sinoćnjem prijemu i gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

On je ovom prilikom poklonio ambasadoru Adamu najnovije izdanje monografije „Heroji i neimari“, u kojoj se nalaze imena najuspešnijih ljudi u Srbiji.

Marko Stojanović, ispred Škole stripa „Nikola Mitrović Kokan“ uručio je ambasadoru Adamu, priznanje „Prijatelj stripa“, koje se dodeljuje u okviru Balkanske smotre mladih strip autora.

Jubilarna 25. po redu, manifestacija „Balkanska smotra mladih strip autora“, održava se u periodu od 21. do 27. juna. Ove godine oborila je sopstveni rekord po broju učesnika, koji nam dolaze iz čak 82 zemlje.