ZAVRŠNI KONCERT UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE „STANISLAV BINIČKI“

Završni koncert učenika Osnovne i Srednje Muzičke škole „Stanislav Binički“, priređen je sinoć u Svečanoj sali grada Leskovca, povodom Svetskog dana muzike, koji se obeležava svake godine, 21. juna.

Dvadesetak učenika Osnovne i Srednje Muzičke škole „Stanislav Binički“, koji su ostvarili zapažene rezultate na brojnim takmičenjima, uzelo je učešće u okviru sinoćnjeg koncerta, koji je priredila ova vaspitno-obrazovna ustanova.

Ovim dešavanjem, na prigodan način, obeležen je i 21. jun, Svetski dan muzike, a ujedno je proslavljen i završetak školske godine.

U prisustvu profesora leskovačke Muzičke škole, zatim roditelja, kao i brojnih zainteresovanih za žanr klasične muzike, učenici su, između ostalog, izveli kompozicije Mocarta, Moškovskog, Čajkovskog i drugih.

Prema rečima Biljane Miljković, direktorke Muzičke škole “Stanislav Binički”, prestižni festival umetničke muzike, pod nazivom “Ledamus”, po ugledu na prethodne dve godine, biće organizovan u oktobru mesecu.

Da podsetimo, Muzička škola je, takođe, u Svečanoj sali grada Leskovca, nedavno organizovala i koncert nagrađenih učenika na Republičkim takmičenjima.