DruštvoVesti

MINISTARKA MATIĆ NA ROŠTILJIJADI NAJAVILA RENOVIRANJE OMLADINSKOG ODMARALIŠTA NA VLASINSKOM JEZERU

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, posetila je danas Leskovac u cilju obilaska čuvene gastronomsko – turističke manifestacije Roštiljijade, zahvaljujući kojoj je turistička mapa Srbije postala još bogatija, a Leskovac, pozicioniran na vrlo visoko mesto. Između ostalog, bilo je reči i o projektu renoviranja omladinskog odmarališta na Vlasinskom jezeru koji će doprineti unapređenju turističke ponude u regionu.

Ministarka za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Tatjana Matić, prilikom današnjeg obilaska, razgovarala je sa pojedinim ugostiteljima koji se, kako je rečeno, suočavaju sa jednim velikim problemom, a to je nemogućnost pronalaska radne snage.

Prema rečima ministarke, Tatjane Matić, ministarstvo za turizam prepoznalo je turističke vrednosti u ovom regionu, zbog čega, kako kaže, finansijska podrška za njihov razvoj ne izostaje. Ona je posebno istakla Vlasinu kao mesto koje treba da se neguje.

Inače, Ministarstvo je izdvojilo 10 miliona dinara za početnu fazu renoviranja omladinskog odmarališta na Vlasinskom jezeru.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je da se u okviru Roštiljijade, u poslednjih nekoliko godina, akcenat ne stavlja samo na razvoj turističkog potencijala, već i na edukacije budućih leskovačkih roštilj majstora.

Leskovac je jedini grad u Srbiji koji ima registrovana tri brenda, a to su: leskovački roštilj, leskovački ajvar i leskovačka sprža. Takođe, postao je prepoznatljiv i po Roštiljijadi, koja se održava više od tri decenije. Za vreme trajanja, ovu manifestaciju, poseti više od pola miliona ljudi.