DruštvoVesti

NAKON DEZIFEKCIJE TOKOM VIKENDA VAKCINACIJA SE NASTAVLJA U PONEDELJAK 1.FEBRUARA U LESKOVCU

U subotu 30. i nedelju 31.januara vršiće se kompletna dezinfekcija prostorija svih vakcinalnih punktova tako da tih dana imunizacija neće biti vršena, obaveštava kabinet gradonačelnika Leskovca.
Sredinom prošle nedelje, tačnije 20.01.2021. godine, počela je masovna imunizacija stanovnika grada Leskovca nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj je novoizgrađena sportska hala „Partizan“ određena za centralni punkt za vakcinaciju koji je u potpunosti prilagođen ovoj nameni. Pored centralnog, lokalna samouprava grada Leskovca je organizovala punktove i u Grdelici, Vučju, Brestovcu i Manojlovcu kako bi stanovnici ovih područja brže i efikasnije mogli da se vakcinišu. Oformljen je i kol centar za pružanje informacija građanima Leskovca koji radi svakog dana od 08-15 časova.
Zaključno sa jučerašnjim danom, ukupno je od početka imunizacije vakcinisano 9327 osoba na teritoriji grada Leskovca, odnosno 6.95% stanovništva.
Prema današnjim podacima ZZJZ od pocetka imunizacije na teritoriji Jablanickog okruga vakcinisano je 12686 lica, sto predstavlja obuhvat vakcinacije od 6,38%.
Broj vakcinisanih po opstinama : Leskovac – 9327 lica. Vlasotince – 1433 lica. Lebane – 997 lica. Medvedja – 441 lica. Bojnik – 438 lica. Crna Trava – 50 lica.