DruštvoVesti

NOVE KANTE ZA SMEĆE

Komunalno preduzeće PWW je nabavilo 2400 kanti za smeće vrednosti 7 miliona 800 hiljada dinara koje građani mogu da preuzmu uz odgovarajuću proceduru, a do kreja godine će ih nabaviti još 1100, najavljeno je prilikom današnje posete gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Preduzeće PWW je parter gradu ne samo u čišćenju deponija, nego imamo i prolećno i jesenje uređenje dvorišta gde prikupljamo kabasti otpad potpuno besplatno po svim mesnim zajednicama. Pomenuću i to da smo zamenili stare kante obrazovnih institucija prošle godine, kazao je direktor ove firme u Leskovcu Srboljub Nisić. On je apelovao na građane da vode računa o postavljenim sudovima kantama i kontejnerima da ih pravilno koriste i ne preopterećuju kabastim otpadom.
Preduzeće PWW u protekle tri godine je u svoju mehanizaciju uložilo preko 3 miliona evra, i između ostalog svoj vozni park osavremenilo mašinom za pranje kontejnera vrednom 548 hiljada evra. Poslednja u nizu investicija ove kompanije za unapređenje higijene u gradu bila je nabavka 681 novog kontejnera u 2020. godini za koje je izdvojeno 180 hiljada evra.
3500 kanti koliko je planirano za 2021. godinu u ukupnoj vrednosti od 66.500 evra, odnosno oko 7,8 miliona dinara. Pružanje kvalitetnih komunalnih usluga važno za sve naše sugrađane i funkcionisanje čitavog grada koji je u u mehanizaciju naša tri javno komunalna preduzeća Komunalca, Vodovoda i Grdelice, koja su raspolagala opremom starom više decenija, uložio 210 miliona dinara.