DruštvoVesti

OBELEŽEN DAN POLICIJE I SLAVA

Povodom Dana policije, slave i Dana MUP-a, u opštinskom dvorištu je juče ogranizovano druženje sa roditeljima i njihovim mališanima kako bi pokazali sa čime se oni susreću u svom poslu.
„Uprkos prisutnim izazovima sa kojima se policijski službenici svakodnevno susreću, PU u Leskovcu postigla je dobre rezultate na polju suzbijanja opšteg i privrednog kriminaliteta, očuvanja stabilnog javnog reda i mira, unapređenje bezbednosti saobraćaja i u obavljanju ostalih policijskih poslova. Ovi poslovi su izvršavani u potpunosti zakonito i profesionalno,“ kazao je Zoran Kocić, zamenik načelnika Policijske uprave u Leskovcu koji je dodao da je posao policajaca težak i odgovoran, ali je istovremeno i dostojanstven.
Druženju sa mališanima povodom Dana policije prisustvovali sui gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović, načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić.
Tokom druženja predstavnici PU i Vatrogasno-spasilačke jedinice predstavili su njihovu opremu, izvodili vežbe i uručivali deci prigodne poklone.
Zamenik načenika Kocić je dodao i da su raspisani konkursi za prijem novih policijskih službenika u MUP-u, čime bi se ostvarila bolja pokrivenost područja i unapredila bezbednost svih sugrađana i njihove imovine.
„Naša vizija je da i ubuduće predanim i zakonitim radom unapredimo i povećamo bezbednost naših sugrađana i njihove imovine. To nam predstavlja obavezu i motiv više da u godinama koje su pred nama budemo još bolji i uspešniji i na taj način bolji „servis građana,“ zaključio je zamenik načelnika PU Leskovac Zoran Kocić.